Marraskuu

Syksyn värejä
Koskaan en oo saanut viettää vuoden toiseksi viimeistä kuukautta tällaisessa ilmastossa saati näillä leveyspiireillä. Talven tulon kyllä huomaa täälläkin, ja viime viikolla joku ilta taivaalta tuli räntää. Sekös vasta sai kuhinaa aikaan opiskelijoiden keskuudessa, varsinkin sellaisten joille lumi on täysin tuntematon aine. Tänä aamuna kuitenkin ulkona istuskellessani piti siirtyä varjoon paahtavalta auringolta suojaan, vaikka pitkähihaiset ja -pulttuiset vaatteet olikin yllä. Kelit on siis hyvin vaihtelevat.

Aurinkoinen aamu...

Marraskuu on pian jo puolivälissä ja se tarkoittaa myös ensimmäisen vuosikolmanneksen eli trimesterin päättymistä sekä koerupeamaa. Varsinainen koeviikko ei kuitenkaan ole kyseessä, vaan oppitunnit ovat tavallisen mittaisia eikä jokaisesta aineesta ole isompaa koetta. Kiitospäiväkin lähestyy - pidennettyyn viikonloppuun on enää vähän yli viikko jäljellä. Silloin meikäläinen lähtee Teksasiin käymään tukiperheen vanhempien luona. Odotan innolla seuraavaa paikallista juhlapäivää, Halloween oli nimittäin yllättävän hauska! Koko koulu oli menossa mukana ja iltasella käytiin karkinkerjuukierroksella kampuksella asuvien opettajien ovilla asuihin pukeutuneena ja sitten jatkettiin kummitustaloon...

.. ja vähän vähemmän aurinkoinen


Tähän mennessä koulunkäynti kaiken muun ohella ei ole tuntunut mitenkään erityisen haastavalta ja hypäreitäkin on ollut riittämiin. Se asia tosin muuttuu tämän uuden jakson myötä kun meillä ykkösvuotisilla alkaa vuoden mittainen tiedon teorian kurssi, joka vie vapaita tunteja viikosta. Kaikkea muuta kuin läksyjäkin on ehtinyt miettiä - muun muassa ensi viikonlopun varainkeruutapahtumaa Venezuelan hyväksi, jota olen järjestämässä maailmanlaajuisiin ongelmiin keskittyvän koulun klubin kanssa.

Etsi kuvasta Montezuman linna!


Joulun lähestyminen tuntuu kivalta mutta vähän kummalliselta. Eihän täällä ole edes pimeää! Kellojen siirto kylläkin aikaisti auringonlaskua ja nyt hämärä alkaa laskeutua jo viiden jälkeen, mutta päivisin aurinko on edelleen korkealla. Kotiin lomalle meno on monesti ajatuksissa, vaikka samalla jokaisesta päivästä täällä tahtoo nauttia. Arkeen sisältyy paljon kivoja juttuja: perjantai-iltojen lentopalloilua, spontaaneja patikkaretkiä kokeisiin lukemisen lomassa ja kaupungilla syömistä silloin tällöin. Läksyjä kavereiden kanssa, koulun kioskilla norkoilua ja ruokalassa käytäviä keskusteluja milloin mistäkin.

Näkymää postilta koulun suuntaan


Viikon luontohavainnon näin eilen illalla kun tulin tukiperheen kyydissä takaisin koululle: ilmi elävä haisunäätä möngersi tien viertä koulun lähellä! Pääsimme kuitenkin kohteeseen ilman hajuhaittoja. Kyseisiä veijareita ilmeisesti on havaittu koulun markilla aiemminkin.

Nyt olis aika palata kouluhommien pariin, koittakaa jaksaa te siellä kaamoksen seurassa :)


Kommentit

Suositut tekstit