Loppukiri

Ruokasali jouluasussaan

Joulu alkaa olla jo ihan nurkan takana ja odottelen jo malttamattomana joulun viettoa kotimaisemissa. Täällä kampuksella on kuitenkin vielä täysi tohina päällä, vaikka muutama opiskelija onkin jo lähtenyt lomille etuajassa. Nyt viikonloppuna on luvassa mm. Pohjoismaisten jouluillallinen, "Christmas cafe" (opiskelijat esittävät toisilleen musiikkia, teatteria, tanssia ym. iltatapahtumassa), joulupippalot, keksien leipomista meidän dormissa, joululeffaa ja musiikkiopiskelijoiden hienompi konsertti sunnuntaina. Kaiken kukkuraksi aika monta isompaa ja pienempää koulujuttua pitäis saada valmiiksi tai ainakin hyvälle mallille ennen ensi viikon perjantaita, jolloin meikäläisenkin bussi suuntaa Albuquerquen lentokentälle. Ja tottahan toki perinteinen joulunalusflunssa päätti liittyä seuraani tämän viikon alussa. Pakkaamisen ei kuitenkaan onneksi pitäisi olla kovin hankalaa, kotona kun kuitenkin on suunnilleen kaikki tarvittava.

Oho! Tämä keli piristi ainakin allekirjottaneen päivää hurjasti

Viime viikkoihin on sisältynyt jälleen kerran vaikka ja mitä, sillä viime postaus taisi olla ennen kiitospäivää. Tätä paikallista pyhää päädyin viettämään Teksasin sijasta ihan täällä lähistöllä, oman tukiperheen ja heidän vanhempiensa luona. Pitkään viikonloppuun mahtui notkuvia ruokapöytiä, tyhjällä kampuksella seikkailua, sukulaistädin tapaamisia ja rentoutumista koulun arjesta. Muutama yö poissa koululta teki hyvää ja nautin lomasta täysin rinnoin vaikken aluksi ollut oikein varma mitä siitä tulisi, suunnitelmat kun muuttuivat viime hetkillä.

Ruokakulttuuriltaan ja perhekeskeisyydeltään kiitospäivä muistutti yllättävän paljon joulua!
Silmin nähden piristynyttä opiskelijakuntaa ilahdutti kiitospäivän jälkeisenä tiistaina lumipyry, joka kuorrutti kampuksen ainakin yhdeksi päiväksi, ennen kuin aurinko sulatti sataneen kerroksen. Samoihin aikoihin koululla alkoi näkyä joulukoristeita siellä täällä ja ihka oikea kuusikin ilmestyi linnan ala-aulaan. Koulutyöt kuitenkin jatkuivat koulupäivien vähentyessä.Yllä olevassa kuvassa näkyy ahkera ja väsyynyt Venezuelan tukija. Marraskuun lopulla olin mukana järjestämässä Global issues solidarity -ryhmän kanssa varainkeruutempausta, jossa kerättiin rahaa Venezuelan nälkäisille lapsille. Edeltävän päivän vietin tehdessä ruokaa tapahtumaan parin muun opiskelijan kanssa. Itse tapahtuma järkättiin tässä Las Vegasin keskustassa ja mukana oli siis paikallisia meidän koululaisten lisäksi. Tavoitteisiin päästiin ja ihmiset tykkäs - onnistunut ja tapahtumantäyteinen viikonloppu siis.


Jouluparaatia Las Vegasissa viime viikonloppuna

Suomi 100!

Kommentit

Suositut tekstit