Helmikuu

Iltapäivälenkki Storrie Lake -järvelle

Ulkona sataa vettä. Enkä voisi olla onnellisempi asiasta. Välillä kovempaa tuulen mukana, niin että musiikkia pitää kääntää suuremmalle jotta se kuuluisi kohinan ylitse, välillä ropina taukoaa hetkeksi. Kävin piskon välissä ulkona hengittelemässä ja koko Montezuma oli kuin uudesti syntynyt. Tämä talvi on ollut tosi kuiva, taivaalta ei ole satanut juuri mitään paria lumisadetta lukuun ottamatta. Kävelin ulkona varvasläpsyissä ja haistelin raitista ulkoilmaa. Ihan kuin olisin ollut turistina jossain eksoottisessa paikassa, jokainen varjo ja nurkkaus näytti erilaiselta sadevesihuuhtelun jäljiltä. Taivas oli kotoisen harmaa.

Kun yrität vangita kuutamoa puhelimen kameralla


Tämä päivä oli mukava lopetus nelipäiväiselle viikonlopulle, jolla meitä jälleen palkittiin yhden vuosikolmanneksen tullessa päätökseen. Tämä tarkoitti meille ykkösvuotisille tavallista koerupeamaa, joka on edelleenkin mielestäni paljon rennompi kuin lukion koeviikot, mutta kakkosilla oli edessä trial examit jotka ovat lähinnä verrattavissa preliminäärikokeisiin Suomessa. Heillä on nyt enää viimeinen kuudesosa UWC-opiskelua jäljellä ja pientä tohinaa on ilmassa. Tänään laskurin mukaan on jäljellä 89 päivää siihen, kun meidän huonekavereista ja ystävistä tulee alumneja ja Skype-tovereita. Kuukausia on kuitenkin vielä edessä ja itsellä on ainakin hyvät tuntemukset tulevasta. Meille ykkösvuotisille lukuvuoden viimeinen vuosikolmannes tarkoittaa totisempaa opiskelua, sillä kuuleman mukaan tämä ja kakkosvuoden ensimmäinen jakso ovat tärkeimmät tai ainakin painavat eniten tulevaisuudessa. Toki IB-loppukokeet ovat vasta toukokuussa kakkosvuonna, eikä niiden arvoa sovi unohtaa mutta siihen mennessä moni on jo hakenut ja vastaanottanutkin paikan seuraavasta koulusta.


Keskiviikkofarmin näkymiä

Viime aikoina on tullut jälleen seurattua aika intensiivisesti myös koti-Suomen menoa, lähinnä netin kautta, kun luokkakaverit ovat tanssineet Wanhoja ja abit juhlistaneet penkkareita samalla kun Olympialaiset ovat olleet täydessä vauhdissa. Tietenkään runeberginpäivää ja laskiaista unohtamatta! Suomi-kolmikon kanssa ollaan siis leivottu ahkerasti ja maistateltu perinneherkkuja muillekin. Seuraavaksi pitääkin pyytää että kotoa lähetettäisiin päsäsiäismuruja...
Muuten jakson vaihtuminen ei ole vaikuttanut merkittävästi arkirutiineihin, rugby jatkuu taklausten (ja mustelmien) lisääntyessä, seuraava kulttuuripläjäys on luvassa maaliskuun puolella kun Kaukoidän ihmeet esittelevät taitojaan, mikä näkyy esim. oman huonekaverini kiireissä, ja residental tutorilleni syntyi lapsi, mikä tarkoittaa hiljaisempia (?) iltoja käytävällä. Tämä pikkuloma meni muutaman kouluprojektin lisäksi syntymäpäiviä viettäessä, pihabrunssin merkeissä ja pyykkiä pesten. Niin ja tulihan sitä 'kampaajallakin' käytyä. Helmikuuhun on mahtunut myös kiinalaisen uuden vuoden sekä ystävänpäivän viettoa. Yksi viikonloppu meni Annual conferencen merkeissä, kun koululle saapui puhujia ja osallistujia ympäri maata ja kauempaakin antamaan työpajoja erilaisista aiheista, se vasta oli antoisa kolmipäiväinen!Lähitulevaisuudessa luvassa mm. Yule Ball -tanssiaiset, IB-juttuja sekä toivottavasti lisää sadetta aurinkoisten päivien lomaan. Hyvää hiihtolomaa kaikille sitä viettäville :)


Harmaa taivas..??

Kommentit

Suositut tekstit