Kalifornia


Kolme viikkoa. Sen verran on enää koulua jäljellä ennen joululomaa. Viime yönä palasin kampukselle kiitospäivän lomalta, jota olin viettämässä upeissa Kalifornian maisemissa. Yövyin erään kakkosvuotiseni luona Berkeley Hillseillä ja vietimme pari päivää San Franciscossa. Tietysti pala sydämestä jäi sinne...


Kaupungin valot, maanalaiset liukuportaineen, ihmisvilinä ja vapaus päättää, minne kääntyä seuraavasta kadunkulmasta. Kiitospäivän torstain vietimme neljän seinän sisällä hyvää ruokaa syöden ja rentoutuen. Ilta muuttui sateiseksi ja kun tuli vieraiden lähdön aika, oli autolle juostessa jo kiire, niin kovaksi oli sade ja tuuli siihen mennessä yltynyt. Berkeley Hills yllätti kauneudellaan, vaikka seuraavanakin päivänä (Black Friday) keli oli kurjan harmaa. Poissa suurkaupungin vilinästä, vehmailla ja tiheään rakennetuilla kiemuraisilla kadunvarsilla oli upeita puutarhoja, joissa kasvoi palmupuita ja punapuita kaktusten ja rahapuiden rinnalla. Parvekkeelta avautui näkymä lounaaseen, San Franciscon lahden ruuhkaiseen rahtiliikenteeseen ja toisinaan sumuun peittyvälle Golden Gate -sillalle.


San Francisco oli yksi kaupungeista, joissa ehdottomasti halusin käydä ja olin ikionnillinen kun siihen nyt tuli mahdollisuus. Etukäteen kuva tästä länsirannikon helmestä sisälsi lähinnä juuri Golden Gate -sillan ja hämäriä kuvia värikkäistä asuinalueista sekä raitiovaunuista jyrkissä ylämäissä. Mutta kun lauantai-iltana istuin Powell Streetillä vanhanaikaisessa ratikassa parhaiden ystävieni välissä ja ihailin katujen välistä häämöttävää kuutamoa, oli se jotakin paljon parempaa. Tuo päivä kului seikkaillen Chinatownissa, josta päädyimme yhdelle monesta kukkuloista ihailemaan iltapäivän aurinkoa, puistossa pörrääviä kolibreja sekä pilvenpiirtäjien ja asuintalojen välistä kontrastia. Illallista nautimme italialaisessa ravintolassa, josta jatkoimme sataman ihmisvilinään ja pimenevän illan humusta nauttimaan. 

Taustalla häämöttää Alcatrasin vankilasaari
Paluu kampukselle oli edessä sunnuntaina, mutta lento oli vasta illalla joten ehdimme vielä tutustua Berkeleyn alueeseen jalan tuolloin. Valitettavasti hukkasin adapterini jossakin vaiheessa, ja kuvat sunnuntailta ovat edelleen kamerassa. Lähitulevaisuudessa on kuitenkin tulossa kuvia marraskuulta :)Chinatown!
Montgomery Station
Sateisena perjantaina päädyimme tupasen täyteen kauppakeskukseen...
Market Street
Kuuluisia raitiovaunuja

Women's Building Missionin kaupunginosassa, googlaa huviksesi!

Mission
Näkymä Berkeley Hillseiltä San Franciscon lahdelle, oikealla Golden Gate 

Näihin kuviin ja tunnelmiin!


Kommentit

Suositut tekstit