Ajatuksissa

16.4. Kasha-Katuwe Tent Rocks National Monument


Tavallinen sunnuntai. Muttei kuitenkaan. Pilvetön taivas, istun ruokalassa iltapäivän tunteja kuluttaen. Ympärilläni luokkakaverit opiskelevat tai vaikuttavat opiskelevan. Kevättuuli heiluttaa seitsemäätoista lippua tangoissa ikkunoiden ulkopuolella, taivas on pilvetön. Tekee mieli lukea Tove Janssonin romaaneja tai vain löhöillä.

17.4. kevätsateeen ja tuntien jälkeen


Sen sijaan läppärin vieressä pöydällä on päällekkäin kaksi kirjaa, jotka pitäisi lukea loppuun näillä näppylöillä. Koulupäiviä on jäljellä kolme kappaletta, mutta tunteja enää kahdeksan. Sitten hypätään koko vuosiluokan voimin Gallinas-jokeen, kunhan ukkosmyrsky ei yllätä meitä, ja opiskellaan pari viikkoa ennen vihoviimeisiä IB-koitoksia.

18.4. metsässä


Viime viikot ovat koostuneet viimeisistä kerroista. Viimeinen tanssikonsertti. Viimeiset luokkaretket. Viimeinen (toivottavasti) lumisade. Huhtikuu on jo loppusuoralla.

15.4. linna auringonlaskun aikaan


Yritän tässä kai vain sanoa, että UWC on loppumaisillaan omalta osaltani. Se tuntuu samaan aikaan todella hyvältä, haikealta ja uskomattomalta. Vähän epätodelliselta. Viime aikoina olen taas kaivannut koti-Suomeen enemmän kuin pitkään aikaan, mutta en tiedä minne sinne. Välillä oman kodin keittiöön, välillä pyöräilemään vastatuuleen peltoaukeoiden keskellä tai makaamaan riippumatoon pihapuun varjoon suomeksi kirjoitetun kirjan kanssa. Toisinaan ulkoilmafestareille valoisaan yöhön tai pihapenkille lusikoimaan tuoretta raparperipiirakkaa. Nämä ajatukset ovat pieniä hetkiä , mutta en voi olla kuvittelematta miten yksinäisiä nämä hetket tulevat todellisuudessa olemaan. Tämä ei tarkoita, että kotiin paluu olisi mielessä negatiivisena asiana, mutta niin monet jutut, jotka tuovat elämään sisältöä tällä hetkellä, on yksinkertaisesti jätettävä taakse toukokuun lopussa. Ystävät siis enimmäkseen, mutta tietysti myös meidän upea kampuksemme ja New Mexico, johon on jo ehtinyt aika lailla kiintyä tähän mennessä. Kuten myös kaikki tavalliset rutiinit, ajattelutapa, jopa kieli. Onpas tämä suomeksi kirjoittaminen taas vaihteeksi hankalan oloista.

14.4.


Tätä dilemmaa nimeltä 'pitäisi opiskella IB-kokeisiin' ei myöskään helpota se, että suurin osa luokkakavereistani on jo jonkun yliopiston listoilla varmasti, eivätkä toukokuun kokeet tule vaikuttamaan heidän tulevaisuuteensa sen kummemmin. Itselläni on tarkat arvosanat tiedossa, joihin tähtään kouluun päästäkseni. Tämä tarkoittaa sitä, että täytyy vain koittaa löytää tasapaino auringonoton ja matikan kertaamisen välille. Onneksi D-vitamiinista ei ole puutetta, syreenin kukinta alkaa pian olemaan parhaimmillaan ja haarapääskyt visertelevät.

13.4.

Kommentit

Suositut tekstit